Domokos Kázmér Óvoda,
Gimnázium és Szakközépiskola

SZÓBELIZNEK A TIZENKETTEDIKESEK

SZÓBELIZNEK A TIZENKETTEDIKESEK

Hétfőn, kedden román nyelvből, szerdán és tegnap anyanyelvből adtak számot az érettségiző diákok. Ma és a jövőhét elején számítógépes ismeretekből mérettetnek, végül idegen nyelvismeretekből bizonyítanak a tizenkettedikesek.

A tanügyminisztérium előrehozta az idei középiskolai végzős évfolyam érettségi vizsgájának szóbeli szakaszát. A szóbeli kompetenciavizsga időszaka ezen a héten hétfőn kezdődött el.

A másik kérdés, amit feltettünk az intézmény vezetőjének, hogy előny vagy hátrány az, hogy a szóbeli vizsgán minősítést és nem osztályzatot kapnak a diákok.

A kompetenciavizsgák román nyelv és irodalom szóbelivel kezdődtek február 12-13-án, majd 14-15-én magyar nyelv és irodalomból adtak számot. Híradónk stábja a magyar szóbeli vizsga után kapott lencsevégre egy diákot.

Február 16-19-20-án a diákok számítógépes ismereteikről adnak számot, végül február 21-22-én idegen nyelvből mérettetnek. Az írásbeli június 25-én román nyelv és irodalom vizsgával kezdődik, június 26-án magyar nyelv és irodalomból írnak a diákok, június 27-re tűzték ki a matematika, illetve a szakhoz köthető kötelező tantárgyból a vizsgát. Végül az érettségi június 28-án zárul, amikor a tanulók választható tantárgyból bizonyítanak.