Domokos Kázmér Óvoda,
Gimnázium és Szakközépiskola

Medvenéző a DK-ban Murányi Sándor Olivér székelyudvarhelyi író, medve szelídítő, aki mintegy tíz éve már az irodalomban is elmerült.

Medvenéző a DK-ban Murányi Sándor Olivér székelyudvarhelyi író, medve szelídítő, aki mintegy tíz éve már az irodalomban is elmerült.

Murányi Sándor Olivér író fenti címmel megjelent kötetének bemutatójára kerül sor december 18. hétfőn 13 órától a szovátai Domokos Kázmér Iskolacsoport dísztermében. A könyvet Bodor Ádám Kossuth-díjas író és Dr. Fried István Herder-díjas irodalomtörténész ajánlása jegyzi:

„A vadonból származó megbízhatónak tekinthető értesüléseim szerint mértékadó medve-körökben kétkedéssel és fenntartással fogadták ezeket a történeteket. Ott eddig úgy tudták, hogy az ilyen találkozások krónikáját általában a medve írja meg.
Akkor most egy túlélő elbeszéléseit olvassuk…
Bodor Ádám”

„Murányi Sándor Olivér nemcsak időszámítás szerint, hanem az egyre gyorsabb ütemben változó korszak kihívásait érteni próbálva egy Tamási Áron utáni periódus elbeszélője.
Ez a rendkívül változatos tartalmú, a folyóiratokból és hetilapokból már jórészt ismert novellákat tartalmazó gyűjtemény, ebben a maga teremtette közegben, nemcsak tárgyválasztásánál fogva, mindenképpen megérdemli az olvasók figyelmét.
Fried István”

A kötet a helyszínen kedvezményesen megvásárolható, az író dedikálja. Mindenkit szeretettel várnak.